15 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Website URL:

Το σενάριο της αναβολής του Brexit πέραν της 29ης Μαρτίου διαψεύδει κατηγορηματικά η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ, εξηγώντας ότι αυτό που η πλειονότητα των Βρετανών θέλει είναι να τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία.

Χωρίς επίσημη κοινή ανακοίνωση και σε θολό τοπίο σχετικά με την πρόοδο, που επετεύχθη, ολοκληρώθηκε ακόμη ένας γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς και Κινέζους αξιωματούχους για την επίλυση των εμπορικών διαφορών των δύο κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη. Oι New York Times κάνουν λόγο για έντονη αβεβαιότητα, ενώ η Wall Street Journal, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, τονίζει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πια πιο κοντά στη συμφωνία.

Τρεις διακινητές ναρκωτικών εντόπισαν και συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

Δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 15:00

Οι De Facto στο Δέντρο στο Bar

Οι De Facto στο Δέντρο στο Bar - Greatest Hits & Lovely Covers.

Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε η πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, μιλώντας χθες το βράδυ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Μονάχου, το οποίο διοργανώνεται στο περιθώριο ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Είναι δυνατόν το νιαούρισμα αγάπης από μία γάτα ή το χαρούμενο κούνημα της ουράς ενός σκύλου να βοηθήσει ένα άτομο που έχει κατάθλιψη; Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Ναι!

Αυξανόμενος βαίνει ο αριθμός των Ελλήνων καταναλωτών που επιλέγουν τις ηλεκτρονικές αγορές, όταν πρόκειται να επιλέξουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και όσον αφορά τις αγορές για τη - θεωρούμενη ως - πιο ρομαντική ημέρα του έτους, με τους Έλληνες να προτιμούν τις online αγορές και για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο αριθμός των ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά την ημέρα της 14ης Φεβρουαρίου έχει αυξηθεί στην Ελλάδα κατά 48% από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2016 έως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2018.

Ο ετήσιος δείκτης “Mastercard Love Index”, ο οποίος προκύπτει από την ανάλυση δεδομένων των συναλλαγών με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες σε διάστημα τριών ετών την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου (11-14 Φεβρουαρίου 2016-2018), δείχνει ότι – συνολικά - οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν 30% περισσότερο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2018 σε σχέση με το 2016, με την αύξηση στον όγκο συναλλαγών να φτάνει το 41%.

Οι εμπειρίες σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη, καθώς οι δαπάνες σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μεταφορές αυξήθηκαν κατά 23%, 15% και 61% αντίστοιχα. Ο ίδιος δείκτης αποκαλύπτει ότι έχει σημειωθεί μία σημαντική επιστροφή στα ψώνια της τελευταίας στιγμής το 2018, με την πλειοψηφία (30%) των αγορών για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να γίνονται ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου). Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι καταναλωτές είναι περισσότερο προνοητικοί, καθώς οι περισσότερες αγορές που σχετίζονται με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου γίνονται στις 11 Φεβρουαρίου (30%).

Ανέπαφες συναλλαγές Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών στη χώρα μας συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη άνθιση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αξία των ανέπαφων συναλλαγών εκτινάχθηκε κατά 3662% από το 2016. Ταυτόχρονα, το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών σημείωσε αύξηση κατά 7080% για την ίδια περίοδο ( 2% το 2016 έναντι 11% το 2018). Βέβαια, η τάση που θέλει τις ανέπαφες συναλλαγές να είναι η προτεινόμενη μέθοδος πληρωμών στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη αφού ακολουθεί όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παραδοσιακές δαπάνες Και μπορεί να υπάρχουν καταναλωτές που αφήνουν τα ψώνια τους για την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αρκούνται σε παραδοσιακά, τυπικά δώρα. Στην Ελλάδα, οι δαπάνες για λουλούδια αυξήθηκαν στην Ελλάδα κατά 342% από το 2016, την ώρα που ο αριθμός των συναλλαγών έφτασε το 544%.

Την ίδια στιγμή, τα ποσά που δαπανούνται για κοσμήματα ακολούθησαν ανοδική πορεία (27%) σε σύγκριση με το 2016. Ακολουθώντας την τάση που θέλει τις εμπειρίες να υπερτερούν των υλικών αγαθών, μια έξοδος για φαγητό παραμένει στην κορυφή της λίστας δώρων του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των συναλλαγών σε εστιατόρια αυξήθηκε κατά 639% τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, με την αύξηση της συνολικής δαπάνης να αγγίζει το 135%.

Στην Ευρώπη, τα κοσμήματα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερά, σημειώνοντας αύξηση 1% στις δαπάνες και 7% στον αριθμό των συναλλαγών, τα λουλούδια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή: το 2018 οι σχετικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 59%, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών από το 2016 έως το 2018, σημείωσε αύξηση κατά 54%.

Πηγή: ΑΠΕ

Ανώτατοι αξιωματικοί των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων εισηγήθηκαν την ταχύτερη υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στο πεδίο της άμυνας, μία ημέρα πριν αρχίσουν οι εργασίες της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ιδιαίτερα αυξημένες και μάλιστα σε ποσοστό 53,7%, ήταν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο κατά το δωδεκάμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Σελίδα 1 από 5802