16 Αύγουστος 2018

RSS Facebook Twitter


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Website URL:

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 10:36

Μυστικά για τέλεια φάβα

Τι φάβα επιλέγουμε;

Η κίτρινη φάβα προέρχεται από το φυτό λαθούρι.

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 11:03

Τακτοποιεί και μοιράζει

Η δικαιοσύνη είναι ο κανόνας της ευθύτητας. Να εισηγείται καθετί το άμεμπτο και στα λόγια και στα έργα, να τακτοποιεί τα της ψυχής όπως πρέπει, αλλά και να κατανέμει στον καθένα κατά την αξία του όσα του ανήκουν.

Άγιος Γρηγόριος Νύσσης

Δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει οικονομική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον την Τετάρτη.

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά στα καροτσάκια εκτίθενται συστηματικά σε ρύπανση έως 60% μεγαλύτερη σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, οφείλεται στο ότι τα καροτσάκια βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι εκτεθειμένα περισσότερο στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Νέα αναχώματα ύψους μισού μέτρου έως το 2050 και ενάμισι έως δυόμισι μέτρων έως το 2100, καθώς και άλλες παράκτιες προστατευτικές υποδομές, πρέπει να κατασκευάσουν οι ευρωπαϊκές χώρες -και η Ελλάδα- προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές καταστροφικές πλημμύρες.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της αρχαίας Θήρας (Σαντορίνης), γνωστή και ως «μινωική», μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο κατά τα τελευταία 4.000 χρόνια, έγινε μετά το 1600 π.Χ., μερικές δεκαετίες πιο πρόσφατα σε σχέση με τις έως τώρα επιστημονικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών από τις ΗΠΑ και 

Δόθηκε η έγκριση για τη μεταφορά πίστωσης ύψους 66.927.984,42 ευρώ ώστε να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Ιουλίου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους. Ο αριθμός αυτών ανέρχεται στους 293.919

Λιβυκό δικαστήριο καταδίκασε την Τετάρτη σε θάνατο 45 παραστρατιωτικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι σκότωσαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μοναδικές στιγμές υπόσχεται να μας χαρίσει η Ελένη Βιτάλη στις συναυλίες της, το Καλοκαίρι 2018. Το Σάββατο 18 Αυγούστου εμφανίζεται στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας.

Η κλιμάκωση της έντασης στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις και η σφοδρή οικονομική κρίση, που περνάει η χώρα, φαίνεται να ανοίγουν παράθυρο για εξομάλυνση των σχέσεων της Άγκυρας με την Ευρώπη. Είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν θέλουν να δουν μία κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, καθώς οι στενοί οικονομικοί δεσμοί των δύο πλευρών γεννούν φόβους διάχυσης της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, θέλησε να θυμίσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι, παρά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις των τελευταίων ετών, θα μπορούσε να βρει έναν σύμμαχο στο Βερολίνο. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη, στην οποία και αποφάσισαν να κανονίσουν συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τους.

Αν και το Βερολίνο δεν προσφέρει προς το παρόν καμία οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα, ανάλογη με εκείνη που έδωσε το Κατάρ, η τηλεφωνική επικοινωνία αντανακλά τα υψηλά οικονομικά διακυβεύματα και για τις δύο χώρες, αλλά και την ισχύ της Γερμανίας ως της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η Γερμανία θέλει να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας, δεν μπορεί να επιτρέψει τη βύθιση της χώρας στο χάος» σχολίασε γερμανική πηγή στο Bloomberg. Θα πρέπει δε να θυμίσουμε ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ερντογάν στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ και η κ. Μέρκελ είχε υπογραμμίσε πριν από λίγες ημέρες ότι «κανείς δεν έχει συμφέρον από την οικονομική αποσταθεροποίηση της Τουρκίας».

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας με τις διμερείς συναλλαγές να προσεγγίζουν τα 37 δισ. ευρώ ετησίως, Περίπου 6.500 πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από γερμανικά κεφάλαια εταιρείες λειτουργούν στην τουρκική αγορά.

Πέρα από τις γερμανικές, πολλές ακόμη ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν πολυετή, ισχυρή παρουσία και εξάρτηση από την Τουρκία. Η γειτονική χώρα είναι για την Ε.Ε. ο τέταρτος μεγαλύτερος προορισμός των εξαγωγών της και ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής εισαγωγών.

naftemporiki.gr

Σελίδα 1 από 5311