03 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 17:15

PRAKSIS και Citi Foundation ανανεώνουν τη συνεργασία τους για τη συνέχιση του προγράμματος "PRAKSIS Business Coaching Center"

Τη συνεργασία τους ανανεώνουν η MKO PRAKSIS και το Citi Foundation για τη συνέχιση του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center (BCC), με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

   Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Citi ανανεώνει, μέχρι τον Ιανουάριο 2021, τη χρηματοδότηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC, με στόχο την υποστήριξη τουλάχιστον 120 νέων επιχειρηματιών με τα εφόδια που χρειάζονται, προκειμένου να μετατρέψουν την επιχειρηματική ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways to Progress, είναι αποκλειστικός χρηματοδότης του PRAKSIS BCC από τον Αύγουστο 2016 και, μέχρι τώρα, αυτή η συνεργασία έχει να επιδείξει τρεις βραβεύσεις (Education Business Awards 2017 & 2018), τη δημιουργία 85 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 200 θέσεων εργασίας. Η μεθοδολογία του PRAKSIS BCC στηρίζεται στην ολιστική στήριξη των νέων επιχειρηματιών, αφενός μεν υποστηρίζεται η επιχειρηματική ιδέα με τη συμβουλευτική, τον προγραμματισμό και τη στρατηγική που χρειάζεται, προκειμένου να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση αφετέρου δε ενισχύεται ο ίδιος ο επιχειρηματίας, με την ενδυνάμωση των προσωπικών δεξιοτήτων του, προκειμένου να επιτύχει στην επιχειρηματική σκηνή.

   Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το PRAKSIS BCC έχει αναπτύξει συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, όπως Deloitte, Oriflame, ΚΕΜΕΛ, The People's Trust, AFI, Saint Startup, που συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, το PRAKSIS BCC έχει κινητοποιήσει μία ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που απαρτίζουν την ομάδα των «Ambassador» του προγράμματος. Μεταξύ αυτών οι: Αιμ. Κυριάκου (Citi Country Officer) Αλ. Αγγελόπουλος (CEO, Aldemar Resorts), Κ. Μαρινάκης (CEO, Oriflame), Σ. Μπατζιάς (Principal on Strategy, Deloitte), Δ. Κρις (CEO, Tuvunu), Μ. Λαμπράκη (Chef, συγγραφέας), Γ. Καρακάσης (Master of Wine), Δ. Φουντουκάκου (Γεν. Διευθύντρια, IST College) και H. Mangipudi (CEO, finUNO).

   PRAKSIS BCC Business Awards-Powered by the Citi Foundation

   Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας «PRAKSIS BCC Business Awards-Powered by the Citi Foundation», όπου βραβεύθηκαν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που συμμετείχαν στους τρεις τελευταίους κύκλους του προγράμματος.

   Το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των 3.000 ευρώ έλαβε η BlackLight, η κοινωνική επιχείρηση η οποία εκπαιδεύει εταιρείες λιανικού εμπορίου πώς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με προβλήματα όρασης. Το δεύτερο έπαθλο των 2.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Alios Tours, την επιχείρηση εναλλακτικών ξεναγήσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το τρίτο έπαθλο των 1.000 ευρώ έλαβε η Why Math, η οποία θέλει να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά, μέσω εναλλακτικών εργαστηρίων.

   Αιτήσεις συμμετοχής για το PRAKSIS BCC γίνονται δεκτές, μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το praksisbcc.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]