20 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 22:30

Η Θεσσαλονίκη «πρωταγωνίστρια» στο ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Vakantiebeurs

Μετά από μια χρονιά κατά την οποία η προσέλευση των Ολλανδών τουριστών στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας -ξεπέρασαν τους 900.000- 

κι ενώ το ενδιαφέρον για τη χώρα μας παρέμεινε αμείωτο όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, τα φώτα για το 2019 πέφτουν στη Θεσσαλονίκη, ως μια διαφορετική πρόταση, όπως ανέφερε η διευθύντρια ΕΟΤ Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου, Ελένη Σκαρβέλη.

Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού "Vakantiebeurs" στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου), ως τιμώμενος προορισμός, καθώς, όπως επεσήμανε η κ. Σκαρβέλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και έχει σημαντικές προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) διοργανώθηκε εκδήλωση για την προβολή και παρουσίαση της πόλης, όπου το στέλεχος του Οργανισμού, Μαρία Πουλουκτσή, ανέδειξε όλες τις πτυχές που κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν ξεχωριστό, ελκυστικό και συγχρόνως ενδιαφέροντα προορισμό: την πλούσια ιστορία της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και ιδιαίτερα τα 15 μνημεία Ουνέσκο, τα σημεία ενδιαφέροντος, τη ζωντάνια που τη χαρακτηρίζει και τη σύνδεση που υπάρχει με σημαντικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά τη γαστρονομία της πόλης, από την οποία μάλιστα οι παρευρισκόμενοι πήραν μια "γεύση" και κυριολεκτικά, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικούς μεζέδες και πίτες, όπως και ελληνικά κρασιά.

Η κ. Σκαρβέλη επεσήμανε ότι εντάσσεται στους στόχους του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού η στρατηγική προβολή των εναλλακτικών προορισμών και ιδιαιτέρως του city break. “Η Αθήνα είναι ήδη γνωστή, έχει δυναμική και συνδέεται με απευθείας πτήσεις από το Άμστερνταμ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο, με την υποστήριξη της Transavia που έχει απευθείας πτήσεις, φαίνεται πως αυξάνεται και η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Έχουμε δει ότι έχει αλλάξει εντελώς το ενδιαφέρον του κόσμου, ότι υπάρχει ενδιαφέρον όχι μόνο για city break, αλλά ακόμη και για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους από τη Θεσσαλονίκη, είτε αυτό σημαίνει να συνεχίσουν στη Χαλκιδική είτε να εξερευνήσουν το υπόλοιπο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας”, επεσήμανε η κ. Σκαρβέλη.

"Η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης επιβεβαιώνει την ευστοχία της απόφασης που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και η πρόεδρός του, η κ. Βούλα Πατουλίδου, να συμμετέχουμε για πρώτη φορά αξιολογώντας ως πολύ σημαντική την Ολλανδία στις συγκυρίες και τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού" τόνισε η κ. Πουλουκτσή μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: "Διαπιστώνουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός για τους Ολλανδούς τουρίστες και κυρίως τους επαγγελματίες του τουρισμού σε αυτή τη χώρα. Η πρώτη αυτή συμμετοχή μας είναι ουσιαστική, καθώς δημιουργεί νέες γέφυρες που θα βοηθήσουν στην τουριστική προβολή και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης με επισκέπτες από τις Κάτω Χώρες".

"Η Θεσσαλονίκη είναι η πρότασή μας για κάτι παραπάνω. Τους λέμε ότι τη Θεσσαλονίκη δεν έχετε γνωρίσει, δεν την έχετε επισκεφθεί, να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας" σημειώνει η κ. Σκαρβέλη και συνεχίζει: "Όσοι μας έχουν ακούσει και την έχουν συνδυάσει, π.χ. με τη Χαλκιδική, έχουν επιστρέψει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε ότι το 30% των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, είναι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες και θέλουν να γνωρίσουν κάτι καινούργιο. Η περιπέτεια άλλωστε, είναι στην φύση των Ολλανδών".

Φέτος, όπως επεσήμανε η διευθύντρια του ΕΟΤ, "ήταν ο σωστός χρόνος, να είναι η Θεσσαλονίκη τιμώμενος προορισμός στην έκθεση και ουσιαστικά να δώσουμε τη δυνατότητα και την αφορμή να μιλήσουμε για την πόλη", πρόσθεσε.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι φέτος επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη να προβληθεί ως τουριστικός προορισμός στην ολλανδική και όχι μόνο αγορά, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία, Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι "η διεθνής έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνώς, ένα πολύ σπουδαίο τουριστικό γεγονός. Και είναι εξίσου σημαντικό που η χώρα μας συμμετέχει κάθε χρόνο”.

"Αν η Αθήνα είναι η καρδιά της Ελλάδας", είπε, "θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ψυχή της χώρας μας. Είναι ένας φάρος, ο οποίος διευρύνει την εμβέλεια της χώρας, τόσο στον πολιτισμό όσο και στην οικονομία προς βορρά, στα Βαλκάνια και βορειότερα. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη έχει τα προσόντα να προβληθεί ως τουριστικός προορισμός και ταυτόχρονα ως οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή".

Στην έκθεση Vakantiebeurs που πραγματοποιείται στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, συμμετείχαν πέρυσι 1.126 συνεκθέτες, ενώ η διοργάνωση είχε 105.369 επισκέπτες. Τα σημαντικά αυτά μεγέθη είναι δηλωτικά του αμείωτου ενδιαφέροντος της ολλανδικής αγοράς για τα ταξίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών να καθιερώσει τον θεσμό του τιμώμενου προορισμού στο ελληνικό περίπτερο, το 2018 τιμώμενος προορισμός ήταν η Κεφαλονιά, το 2017 η Λέσβος, το 2016 η Καβάλα, το 2015 η Ρόδος και το 2014 η Χαλκιδική.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr