31 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 18:00

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «SmartStatistics4SmartCities» στις 5 και 6 Οκτωβρίου

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «SmartStatistics4SmartCities» διοργανώνουν στις 5 και 6 Οκτωβρίου, η ΕΛΣΤΑΤ, η EUROSTAT, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ο δήμος Καλαμάτας και το 2ο Λύκειο Καλαμάτας.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ευκαιριών για βελτίωση της ζωής στις πόλεις με την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγουν οι σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, Internet of Things) και την επεξεργασία τους σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα αξιοποίησης των «Έξυπνων Στατιστικών» σε ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων η Ρώμη, το Ελσίνκι, η Χάγη, η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Καλαμάτα και τα Τρίκαλα. Επίσης, θα συζητηθούν οι εφαρμογές τους στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της διαχείρισης της κυκλοφορίας (αστική κινητικότητα), της ναυτιλίας, της επίτευξης των στόχων για την αειφόρο ανάπτυξη. Θα αναδειχθεί ακόμη η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Στατιστικών Αρχών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, πολιτών και επιχειρήσεων για τη μεγιστοποίηση του οφέλους και τη λήψη αποφάσεων που θα βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, στελέχη της EUROSTAT, εθνικών στατιστικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα, στη διεύθυνση http://www.statistics.gr/event/smart-statistics/index.html. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη, απαιτείται προεγγραφή στο site.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]