18 Ιανουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Shirley Valentine

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 19:44

Στις 7 Μαΐου το digital economy forum 2018

Στις 7 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το digital economy forum 2018 με σύνθημα "Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε", το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει με επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ως κεντρικός ομιλητής. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και επιχειρηματίες, τόσο του κλάδου τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, όσο και άλλων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΠΕ αποτελεί θεσμικό συνομιλητή και εταίρο της πολιτείας, με βασικό στρατηγικό πυλώνα τη βέλτιστη αξιοποίηση της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, ο κλάδος τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην Ελλάδα, αριθμεί περισσότερες από 5.300 επιχειρήσεις και απασχολεί 260.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με στοιχεία του EITO (European IT Observatory), η αξία της ελληνικής αγοράς τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών το 2017 έφτασε τα 5,6 δισ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών της αγοράς άγγιξε τα 13,6 δισ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, η έμφαση στην τεχνολογία είναι η απάντηση στην κρίση, γιατί βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, επιβάλλει τη διαφάνεια και δημιουργεί απασχόληση. Με συγκεκριμένες ενέργειες και προτεινόμενες λύσεις, ο ΣΕΠΕ στοχεύει στο να αναδείξει τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ως στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ως μοναδικό όπλο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr