24 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 19:30

«Ενέργειας συνεισφοράς», το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο ΔΕΣΦΑ

Στο πλαίσιο της «Ενέργειας συνεισφοράς», του νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο ΔΕΣΦΑ, εργαζόμενοι του Διαχειριστή έλαβαν μέρος στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας το Σύλλογο «ΣΥΖΩΗ», ενώ- σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Σωτηρία» Αθήνας και «Θριάσιο» Ελευσίνας - συμμετείχαν και σε σειρά δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,δεκαέξι εργαζόμενοι του ΔΕΣΦΑ από την Αθήνα, τις Σέρρες, τη Ν. Μεσημβρία, αλλά και τη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκαν μαζί με τους δρομείς του Συλλόγου «ΣΥΖΩΗ» στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χλμ. του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη διάδοση του έργου του Συλλόγου.

Η «ΣΥΖΩΗ» είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2007 στη Θεσσαλονίκη. Οι σκοποί του Συλλόγου είναι η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, η προάσπιση και η θεσμική κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους, η προώθηση της επιστημονικής έρευνας για την πρόληψη και την ιατρική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πολυσύνθετη αυτή αναπηρία.

Παράλληλα, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια από το Σωματείο της ενιαίας ΔΕΠΑ, 42 εργαζόμενοι - μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων του Διαχειριστή (ΣΕΔΕΣΦΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ), συμμετείχαν και φέτος σε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, που έλαβαν χώρα στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ στο Χαλάνδρι και στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή στο Πάτημα Ελευσίνας στις 14 και 20 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Ο ΣΕΔΕΣΦΑ διαθέτει στην Τράπεζα Αίματος συνολικά 274 φιάλες, είναι εγγεγραμμένος από το 2016 στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και κάθε χρόνο προγραμματίζει δυο εθελοντικές αιμοδοσίες, ανοικτές στο σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Θριάσιο» Ελευσίνας και «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης.

Μέσω των εθελοντικών αυτών δράσεων έχει θεμελιωθεί μια εξαιρετική και μακροχρόνια συνεργασία με τα συγκεκριμένα Νοσοκομεία, τα οποία έχουν αρκετές φορές διακριθεί για την άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση σε επείγουσες καταστάσεις υγείας εργαζομένων και συγγενικών τους προσώπων.

Μέχρι σήμερα, ο απολογισμός της εθελοντικής αιμοδοσίας έχει αποφέρει τα παρακάτω αποτελέσματα:

Τα έτη 2013-2014, το σύνολο της προσφοράς των συναδέλφων αιμοδοτών στην τράπεζα αίματος ήταν 174 φιάλες, ενώ οι συνολικές απολήψεις από αυτή για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων ήταν 134 φιάλες.

Τα έτη 2015-2016, το σύνολο της προσφοράς των συναδέλφων αιμοδοτών στην τράπεζα αίματος ήταν 204 φιάλες, ενώ οι συνολικές απολήψεις από αυτή για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων ήταν 101 φιάλες.

Το έτος 2017 το σύνολο της προσφοράς των εργαζόμενων αιμοδοτών του ΔΕΣΦΑ, στην τράπεζα αίματος ήταν 86 φιάλες, ενώ οι συνολικές απολήψεις από αυτή για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων ήταν 67 φιάλες.

Ο ΔΕΣΦΑ αναφέρει ότι στηρίζει υπερήφανα τη συμμετοχή των εργαζομένων του σε δράσεις έμπρακτης κοινωνικής συμβολής, προώθησης του εθελοντισμού και του αθλητικού ιδεώδους και μέσω του προγράμματος «Ενέργεια συνεισφοράς» θα συνεχίσει να λειτουργεί στη βάση των αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας και σε πλήρη αρμονία με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr