27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 18:30

Συνεργασία ΕΒΕΘ με Ουζμπεκιστάν

Τρόπους συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν θα αναζητήσει το Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελετήριο Θεσαλλονίκης για τα μέλη του, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενισχυθεί η εξωστρέφειά τους.

Ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, Ολίν Κασίμοφ μετέφερε τη βούληση του Επιμελητηρίου της Σαμαρκάνδης να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΕΒΕΘ, σε συνάντησή του με τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη.

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του Ουζμπεκικού Επιμελητηρίου αναμένεται να επισκεφθεί το ΕΒΕΘ με στόχο μία συνεργασία, που όπως είπε ο κ. Βλαχογιάννης ανοίγει νέους δρόμους για τις επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου και να στηρίζει τον εξωστρεφή προσανατολισμό τους.

Ο Ουζμπέκος διπλωμάτης επισήμανε ότι η χώρα του επιδιώκει την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα τρόφιμα - ποτά και την κλωστοϋφαντουργία. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο της Agrotica, ο ίδιος συναντήθηκε με εκπροσώπους επτά ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίοι εξέφρασαν σοβαρό ενδιαφέρον για συνεργασία με επιχειρήσεις από το Ουζμπεκιστάν.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες παρουσίας, στο Ουζμπεκιστάν, ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες τουρισμού και υγείας-κέντρων αποκατάστασης, καθώς και στους τομείς φαρμάκων και αγροδιατροφικών προϊόντων. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αποστείλει στο ΕΒΕΘ αναλυτική λίστα με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις της χώρας του, προκειμένου το Επιμελητήριο να προετοιμάσει B2B συναντήσεις.

Ο κ. Κασίμοφ γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν έχει υιοθετήσει μία νέα ευνοϊκότερη πολιτική απέναντι στους αλλοδαπούς –ιδιαίτερα δε στους Ευρωπαίους- επιχειρηματίες. Επίσης επισήμανε πως το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει την ανάπτυξη όχι μόνο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, αλλά και των πολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.  Ήδη, όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί -στο πλαίσιο της δράσης «Along the road of Alexander»- εκθέσεις Ελλήνων ζωγράφων στο Ουζμπεκιστάν όπου κατοικούν περίπου 6.000 Έλληνες.

Απευθείας πτήση και τσάρτερ

Στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, είπε ο ξένος διπλωμάτης, αναμένεται να συμβάλλουν η νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Τασκένδης- Αθήνας (σ.σ. σήμερα οι πτήσεις γίνονται μέσω Κωνσταντινούπολης), καθώς και η δρομολόγηση πτήσεων τσάρτερ κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr