27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 22:45

Ηράκλειο: Συνέδριο για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Τη νεανική επιχειρηματικότητα στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης δίδοντας έμφαση στην έρευνα, στην καινοτομία και στην εξειδίκευση, 

ενώ παράλληλα συνεργάζεται με νέους επιχειρηματίες μέσα από στοχευμένες ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως τονίστηκε στις εργασίες του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, Startup Europe Week Crete.

Το συνέδριο που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) και η Περιφέρεια Κρήτης διεξάγεται και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ ακολουθούν συνεδριακές ημερίδες στον 'Αγιο Νικόλαο στις 9 Μαρτίου και στο Ηράκλειο στις 10 Μαρτίου.

Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η συνεργασία της Περιφέρειας με τους νέους στοχεύει «στη δημιουργία θετικού περιβάλλοντος στη νεανική επιχειρηματικότητα, που θα καταστήσει εφικτό οι ιδέες των νέων με τη συνδρομή της έρευνας των εκπαιδευτικών - ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού να μεταφερθούν και να υλοποιηθούν στην πραγματική οικονομία».

Παράλληλα, η Περιφέρεια προσανατολίζεται στη δημιουργία Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών-Διεθνών Σχέσεων Γιώργο Αλεξάκη: «υπάρχουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποίει η Περιφέρεια, την περαιτέρω ανάπτυξη των διαπεριφερειακών σχέσεων, καθώς και την ενδυνάμωση των ανταλλαγών με την Κίνα και της συνεργασίας με το Συμβούλιο Απόδημων Κρητών».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr