19 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Σάββατο, 23 Δεκέμβριος 2017 11:40

Ειδικά σήματα λειτουργίας για τις επιχειρησεις με ιαματικές πηγές

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα ψηφιστούν οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις με ιαματικές πηγές να βγάζουν ειδικά σήματα λειτουργίας, διατύπωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9fm», ο γενικός γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μάρκος Δανάς.

Ο κ. Δανάς είπε ότι «πρέπει να μπορεί κάποιος να βγάζει άδεια, σήμερα οι δικές μας οι επιχειρήσεις δουλεύουν με προσωρινές άδειες, θεωρώ ότι είναι ζήτημα ημερών να ψηφιστούν οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις με ιαματικές πηγές να βγάζουν ειδικά σήματα λειτουργίας».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Όπως εξήγησε, «η υπηρεσία που παράγεται μέσα στο υδροθεραπευτήριο είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων, επαφή με τον φυσικό πόρο (λουτροθεραπεία, ποσιθεραπεία, εισπνοθεραπεία και πηλοθεραπεία), φυσικοθεραπεία και ευεξία (wellness), άρα οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και με τους αισθητικούς και με τους φυσιοθεραπευτές».

Ο ίδιος είπε ότι «την τελευταία διετία στην Ελλάδα έχουν αναγνωριστεί 48 φυσικές πηγές ως ιαματικές, και διευκρίνισε ότι στη χώρα έχουμε 750 φυσικές αναβλύσεις και από αυτές οι 120 θα αναγνωριστούν ως φυσικοί ιαματικοί πόροι, όπου θα στηθούν επιχειρήσεις».

Ο κ. Δανάς είπε ακόμα πως «η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ είναι τεράστιας σημασίας για μας, γιατί είναι το σημείο επαφής (contact point) από όπου τρέχει η ευρωπαϊκή οδηγία 24/2011 για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, είναι αυτό που πάντα ονειρευόμασταν να φέρουμε επισκέπτες από την ΕΕ να κάνουν εδώ τα λουτρά τους και να γυρίσουν πίσω να αποζημιωθούν από τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία».

Και τόνισε ότι «για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχουμε πολύ καλές υποδομές και σε δεύτερο χρόνο καλό management. Μέσω ΕΣΠΑ, προσπαθούμε να βγάλουμε μια πρόσκληση για να μπορούν οι ιαματικές πηγές να χρηματοδοτήσουν τις υποδομές τους και σε άλλο επίπεδο όσοι δήμοι θέλουν να είναι σε θέση να κάνουν διαγωνισμούς ώστε ένας ιδιώτης να επενδύσει σε μια ιαματική πηγή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr