24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 09:41

Ποδοσφαιρικό Grexit: Ευχή ή Κατάρα;

Όσο κυλούν οι μέρες, το φάσμα αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη FIFA και την UEFA γίνεται όλο και πιο ορατό. Πρόκειται για αυτοκτονία, ή ευκαιρία για κάθαρση;

Ο λόγος που διεκόπη το Κύπελλο είναι η βία. Τη βία στον αθλητισμό την προκαλεί η διαφθορά. Άρα αν εξαλείψουμε τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, θα μειώσουμε ή και θα εξαφανίσουμε τα κρούσματα βίας. 

Αυτή είναι μια σωστή προσέγγιση στο θέμα, όμως δεν είναι πλήρης. Επεισόδια γίνονται και σε άλλα αγωνίσματα. Πρόσφατα είχαμε σε αγώνα μπάσκετ αλλά και σε αγώνα βόλεϊ. Εκεί όμως δεν υπήρξε διακοπή κάποιας διοργάνωσης. 

Η βία στα γήπεδα εκφράζεται γιατί υπάρχει διαφθορά. Οφείλεται όμως στο ότι οι ομάδες χαϊδεύουν τους χούλιγκαν που έχει η κάθε μία, αντί να τους εξαφανίσουν.

Για τη βία ευθύνονται λοιπόν, πρώτα οι ομάδες. Δεν παίρνουν μέτρα στα «του οίκου τους» και ζητούν η πολιτεία να βγάλει το φίδι από την τρύπα. 

Ποιά πολιτεία να πάρει μέτρα όμως; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο σε περίπτωση Grexit, όπως δεν υπάρχει σχέδιο και πουθενά αλλού. Η ΕΠΟ θα παραμείνει διεφθαρμένη και στο ποδόσφαιρο αν δε συνεχίσει να κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης, θα κάνει κάποιος άλλος από τους μεγάλους.

Η κυβέρνηση θα πετάει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας ότι δήθεν έκανε και κάτι, ενώ τα σκληρά μέτρα θα περνούν και η βία θα εξακολουθεί να υπάρχει γιατί όσοι την ασκούν μένουν ατιμώρητοι.

Αν το πρόβλημα είναι η βία, τη λύση τη δίνουν οι ομάδες. Αν το πρόβλημα είναι η διαφθορά, τότε η λύση είναι να αλλάξει τον Οκτώβρη μέσω εκλογών η διοίκηση της ΕΠΟ. Διαδικασία που για όσους γνωρίζουν, απαιτεί μεγάλη δόση διαφθοράς.

Θ.Δ 

 

 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]