18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015 10:49

ΠΑΟΚ: Οι πρόσφυγες σε πρώτο πλάνο

Για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, η συγκίνηση που προκαλεί το δράμα των προσφύγων, μεγαλώνει από ιστορικές μνήμες, από ανάλογα δράματα των προγόνων και ιδρυτών του συλλόγου.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία που δείχνει ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, που έχει να επιδείξει ένα έντονο φιλανθρωπικό έργο στην πόλη του Ροστόφ. Η περιοχή δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι ένα κύμα των προσφύγων από την Ουκρανία κι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν έμεινε ασυγκίνητος, όπως κάνει και τώρα με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, βοηθώντας σημαντικά δράσεις για την ανακούφιση των ανθρώπων..

Ένα ολόκληρο επιτελείο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και στις υπόλοιπες εταιρίες του Σαββίδη στην Ελλάδα, ασχολείται καθημερινά με το θέμα των προσφύγων και συντονίζει όλες τις δράσεις. Ο ΠΑΟΚ, ήδη, προσφέρει ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο στους τρεις εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας για τους ομίλους του Europa League, ποσό που θα διατεθεί σε ανθρωπιστικές – μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επίσης, συγχρηματοδοτεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- μέσω του προγράμματος S.P.I.N.- ένα τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας, το οποίο θα διοργανώσει ο ΑΣ ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» τον προσεχή Μάρτιο, ενώ υποστήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης προς στους χιλιάδες πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι κινήσεις οικονομικής και κοινωνικής υποστήριξης προς τους πρόσφυγες και την ενίσχυση ανθρωπιστικών – μη κυβερνητικών οργανώσεων, συνεχίζονται με την συλλογή ρούχων και τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και φαρμακευτικών σκευασμάτων για τους πρόσφυγες.

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr