13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 22:39

Φινλανδία - Ελλάδα: 1-0 και αποχαιρετά το Euro 2020

Φινλανδία - Ελλάδα: 1-0 και αποχαιρετά το Euro 2020 Φωτό: EPA / MAURI RATILAINEN

Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η Εθνική μας έδειξε για άλλη μία φορά άσχημο πρόσωπο και ηττήθηκε δίκαια από τη Φινλανδία με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Τέεμου Πούκι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με πέναλτι. 

Του Θοδωρή Διαμαντόπουλου

Η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Φινλανδία τρεις φορές τους τελευταίους 11 μήνες. Και τις τρεις φορές με άλλο προπονητή στον πάγκο. Θα πει κάποιος, χρειάζεται καλός προπονητής για να κερδίσει η Εθνική μας τη Φινλανδία; Φαίνεται πως χρειάζεται και ο καλός προπονητής, κυρίως όμως χρειάζονται ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τα βασικά. Όπως οι αντίπαλοι τους.

Σήμερα η Φινλανδία αμύνθηκε σωστά, πίεσε σωστά τους παίκτες με τις γαλάζιες φανέλες και όποτε έβγαινε στην επίθεση, το έκανε ορθολογικά, με απλούς συνδυασμούς, που όμως έφταναν στη δημιουργία ευκαιριών. 

Οι έλληνες παίκτες δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα. Όποτε είχε την κατοχή της μπάλας η Εθνική Ελλάδας, η ανάπτυξη ήταν τόσο αργή, που έμοιαζε σαν να μη θέλουμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Απλά να περάσει ο χρόνος. 

Ίσως και να είναι αυτός ένας από τους λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε αυτό το τραγικό επίπεδο. Η Εθνική Ελλάδας, αλλά και οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, που είναι και αυτές που τροφοδοτούν την Εθνική με παίκτες, δεν μαθαίνουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Μαθαίνουν να παίζουν με το χρόνο που έχουν στη διάθεση τους σε έναν αγώνα. Και ανάλογα το αποτέλεσμα, προσπαθούν να τον επιμηκύνουν, ή να τον συρρικνώσουν. 

Το άθλημα όμως δεν είναι αυτό και αν δεν ακολουθήσουμε την εξέλιξή του, στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπίζουμε ομάδες αυτού του βεληνεκούς, ενώ παράλληλα η Εθνική θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο. 

Με τη σημερινή ήττα, η Εθνική Ελλάδας έπειτα από 5 αγωνιστικές στον όμιλό της, αποχαιρετά τις ελπίδες για συμμετοχή της σε ομίλους του Euro 2020. Πλεόν, βάζει πλώρη για το Μουντιάλ του 2022.  Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχει γίνει μία αλλαγή αντίληψης του σπορ από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μας εν γένει. 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]