23 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

TV-Επιλογές

Διαβάστε επίσης

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 22:02

Αποστόλης Μαργαριτίδης: 'Οταν η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο!

Η δύναμη της ψυχής και τα όνειρα είναι αυτά τα οποία βοηθούν πολλούς συνανθρώπους μας να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες  της ζωής. Ένας από αυτούς είναι και ο Αποστόλης Μαργαριτίδης. 

Toυ Πέτρου Σταυριανού

Ο Αποστόλης διανύει το εικοστό δεύτερο έτος της ηλικίας του και είναι κωφός εκ γενετής. Είναι πτυχιούχος του ειδικού σχολείου Πανοράματος και τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Κάποια μαθήματα στη σχολή ήταν λίγο δύσκολα για τον ίδιο λόγω ακοής, αλλά όλα τα εμπόδια τα ξεπέρασε με τη βοήθεια διερμηνέων ελληνικής νοηματικής γλώσσας, καθώς και με τεράστια στήριξη από τους συμφοιτητές του.
Ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει από πολύ μικρή ηλικία. Το πάθος του για το άθλημα τον κάνει να νιώθει πάρα πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Θεωρεί πως όταν κάνεις κάτι το οποίο αγαπάς πολύ, όποιο πρόβλημα και να αντιμετωπίζεις, αν υπάρχει θέληση λύνεται εύκολα. Όσο για το γεγονός ότι δεν ακούει, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα διότι με τα μάτια βλέπει αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Επίσης μαθαίνει και τις συνήθειες των συμπαικτών του και αυτό το γεγονός τον διευκολύνει στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτή την περίοδο αγωνίζεται με τη φανέλα του Άτλα Μενεμένης, καθώς και με την Εθνική Ελλάδος κωφαλάλων και νιώθει πολύ περήφανος γι αυτό. 
Το γεγονός ότι σε έναν αγώνα δεν μπορεί να ακούσει τις εντολές του προπονητή είναι λίγο δύσκολο για τον ίδιο αλλά με τη βοήθεια των συμπαικτών του και με την ικανότητα που έχει να καταλαβαίνει τις κινήσεις-εντολές του προπονητή,αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες και έτσι αγωνίζεται χωρίς άγχος.

 

 

blog comments powered by Disqus