22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

TV-Επιλογές

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 19:00

Μουντιάλ 2018: Η ρωσική ομάδα κέρδισε και πάλι τους φιλάθλους της

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας έχασε στα πέναλτι και αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς του μουντιάλ, ωστόσο, αυτή η ομάδα έμεινε στην καρδιά των εκατομυρίων φιλάθλων της χώρας τους.

 Διότι, ξεκινώντας από μηδενική σχεδόν βάση πριν από ένα μήνα, με την επιμονή της, την προσπάθεια και τις επιτυχίες της έφθασε να αναστρέψει το κλίμα μέσα στον κόσμο της, να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία της ρωσικής κοινωνίας ότι «έχουμε ποδόσφαιρο στη Ρωσία...».

Ήταν εντυπωσιακή η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξαν στη Μόσχα οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί στα μέλη της ομάδας, μια μέρα μετά τον αγώνα με την Κροατία που έγινε στο Σότσι.

«Βρέθηκα εκεί και με εντυπωσίασε το γεγονός πώς υποδέχτηκαν την ομάδα, αναφέρει γοητευμένος από τις σκηνές που έζησε ο Πορτογάλος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Νούνο Γκόμες. Παλαιότερα, εξηγεί ο ίδιος, δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στη Ρωσία. Μια πολύ συναισθηματική στιγμή να βλέπεις με τι ενθουσιασμό και αγάπη περιέβαλαν την ομάδα τους χιλιάδες άνθρωποι. Ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο αυτού του Μουντιάλ», υποστηρίζει ο Πορτογάλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Οι Ρώσοι, ως οικοδεσπότες του Μουντιάλ, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με την άρτια οργάνωση, ωστόσο, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι θα «έχουν πρόβλημα πρεστίζ με τη χαμηλή απόδοση της ομάδας τους», οι εξελίξεις και η απόδοσή της στον αγωνιστικό χώρο ήταν τέτοιες που προσέλκυσαν στην παρακολούθηση των αγώνων εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ασχοληθεί με το «βασιλιά των σπορ». Αν και κάθε αθλητική υπερδύναμη, όπως είναι και η Ρωσία, ποτέ δεν επικεντρώνεται σε ένα άθλημα, έστω και αν αυτό λέγεται ποδόσφαιρο .

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr