28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 20:00

Τη Δευτέρα (5/3) η απόφαση για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

ο Sport24.gr βρέθηκε στα γραφεία της Super League και σας μεταφέρει όλους τους διαλόγους που ακούστηκαν από τους δικηγόρους των ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακού.

 Η απόφαση για την τύχη του ντέρμπι της Τούμπας, για την 23η αγωνιστικής που δεν ξεκίνησε ποτέ, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (5/3).

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι νομικοί, Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ τον "Δικέφαλο" οι συνάδελφοί τους, Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, Άγγελος Κωνσταντινίδης, Νικόλαος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαθωμάς. Τους "ερυθρόλευκους" εκπροσώπησαν επίσης ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς κι ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, ενώ το "Δικέφαλο" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Γκαγκάτσης.

Αρχικά, ο αθλητικός δικαστής ζήτησε συμπληρωματική έκθεση από τον διαιτητή του ντέρμπι, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, η οποία και έχει ήδη σταλεί. Σε αυτή αναφέρεται ότι όλα έγιναν νομότυπα αναφορικά με το φύλλο αγώνα, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι ο γιατρός διαβεβαίωσε για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και πως γι' αυτό διέκοψε το ματς. Αρχικά πήρε το λόγο ο Αχιλλέας Μαυρομάτης για να ζητήσει αναβολή της διαδικασίας. "Δεν είχαμε χρόνο ούτε να μελετήσουμε την έκθεση", έλεγαν στον ΠΑΟΚ.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (νομικός του ΠΑΟΚ): "Ήρθαμε για να δικάσουμε. Με μεγάλη μας έκπληξη λαμβάνουμε συμπληρωματική έκθεση διαιτητή. Αγνοούμε πώς ζητήθηκε αυτή η έκθεση. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί η διαδικασία, ώστε να παραβρεθεί και ο διαιτητής, ο οποίος άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα. Μια ύποπτη συμπληρωματική έκθεση διαμορφώνει νέα δεδομένα. Να κληθούν ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του αγώνα".

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Έκανε 4 ώρες να κλείσει το φύλλο αγώνα ο κ. Αρετόπουλος. Είναι αντικρουόμενα αυτά που έγραψε με τη συμπληρωματική έκθεση. Όλη η Ελλάδα ξέρει μέσω των ΜΜΕ τι έχει κάνει λάθος η κάθε ΠΑΕ. Έρχεται μετά από πέντε μέρες και εμφανίζει συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο αυτό το γεγονός. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε, πώς ζητήθηκε".

Βασίλης Δημακόπουλος (νομικός Ολυμπιακού): "Θεωρώ ότι το αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή ως προς την ετοιμότητα των συναδέλφων, έχει βάση Είναι στην κρίση σας. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για να δώσετε αναβολή".

Λάμπρος Μπίρδας (νομικός ΠΑΟΚ): "Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 24 του ΚΑΠ, ο διαιτητής μπορεί να καταθέσει συμπληρωματική έκθεση εντός 48 ωρών από τη λήξη του αγώνα".

Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα, κατόπιν απόφασης της κ. Σκολαρίκη. Αυτό ώστε να προετοιμαστεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Αρετόπουλου. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αρχικά αναβολή για τη Δευτέρα, αλλά στον Δικέφαλο δόθηκε μισή ώρα.

Σε αυτό το διάστημα, έξω από τα γραφεία βρέθηκαν 20-25 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη και ζήτησαν την διεξαγωγή του ματς. Ύστερα, από πέντε λεπτά αποχώρησαν.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (νομικός του ΠΑΟΚ): "Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κυλήσουν όλα ομαλά. Δεν είχε ανάψει ούτε ένας πυρσός. Μόνο χαρτάκια, για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα. Κανείς από τους 30.000 χιλιάδες δεν κατάλαβε τι έγινε και προέκυψε τραυματισμός του. κ. Γκαρθία. Αντικανονικά συμμετείχε στον πάγκο της ομάδας του. 75 πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομά του στη λίστα.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα. Ακόμα και ο τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα. Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε μόνος του και ότι ο διαιτητής έκρινε πως ο προπονητής μπορεί να συνεχίσει το ματς.Δεν υπάρχει καν τραυματισμός. Ζητάμε να καταχυρωθεί το.ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι".

Μπίρδας (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η δεύτερη διευκρινιστική έκθεση είναι σφοδρά αντικρουόμενη. Δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Άλλα γράφει την πρώτη φορά, άλλα τη δεύτερη".

Κωνσταντινίδης (Δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Κακώς κατηγορούμαστε για το εδάφιο β' του άρθρου για αφαίρεση βαθμών. Το ματς δεν είχε ξεκινήσει"

Παπαδόπουλος (Δικηγόρος ΠΑΟΚ):"Η αρμοδιότητα του διαιτητή δεν είναι να κάνει έλεγχο της λίστας. Να την πάρει, να την αντιγράψει στο φύλλο αγώνα για να είναι αυτό έγκυρο".

Κωνσταντινίδης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Θα έπρεπε να κληθούμε μόνο με το 15,3α του πειθαρχικού κώδικα. Tο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει μόνο πρόστιμο".

Παπαθωμάς (δικηγόρος ΠΑΟΚ): "Η διορθωμένη λίστα δεν προσκομίστηκε καν στη στατιστική υπηρεσία. Στις 6.49 ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η στατιστική υπηρεσία".

Δημακόπουλος (δικηγόρος του Ολυμπιακού): "Από το φύλλο αγώνα, την ιατροδικαστή έκθεση και από τον παρατηρητή, γίνεται λόγος για τραυματισμός. Βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν τίθεται από αμφισβήτηση. Ήταν αξιωματούχος ο προπονητής. Μη έναρξη, ίσον διακοπή".

Αργύρης Λίβας, δικηγόρος Ολυμπιακού: "Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων, αλλά και από τον γιατρό του αγώνα, γιατρό του ΠΑΟΚ".

 

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Παρά τις συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους του Ολυμπιακού, αλλά και την επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ για αλλαγή του αγώνα, για μια φερόμενη συνάντηση με τον πεθερό του διαιτητή, για την οποία έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διασφάλισε την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Ακόμα και οι σύνδεσμοι. Ήμουν παρών στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα τάξης".

Ρωτά η δικαστής τον κ. Γκαγκάτση: "Πώς πέρασε το ρολό ταμειακής μηχανής;".

"Συνηθίζεται να βρίσκονται στα γήπεδα. έχει γίνει μεθόδευση. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Άκουσα τον κ. Καραπαπά να φωνάζει για τον φερόμενο ως προπονητή του Ολυμπιακού: «Να μείνει κάτω»" ανέφερε ο κ. Γκαγκάτσης.

Μάκης Γκαγκάτσης (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ): "Ανοίξαμε το ιατρείο του γηπέδου για να μπει μέσα ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του Ολυμπιακού. Κλείστηκαν στα αποδυτήριά τους και δεν πήγαν στο ιατρείο του γηπέδου. Επί ένα τέταρτο ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια. Εξετάστηκε μετά από ένα τέταρτο. Αυτός ο τραυματισμός, ο φερόμενος ως τραυματισμός, πιστεύουμε ότι προκλήθηκε στα αποδυτήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από τον ίδιο τον γιατρό του Ολυμπιακού".

sport24.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]