20 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Website URL:

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν τις Ευρωεκλογές, μιας και την τελευταία Κυριακή του Μαΐου ανοίγουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι καταβάλλουν πυρετωδώς κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη εμπιστοσύνη-ψήφο του λαού που θα συμμετέχει στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση.

Αν λοιπόν από την αρχή και από τα πρώτα τους βήματα απομακρύνουμε τα παιδιά από την πονηριά και τα χειραγωγήσουμε προς την άριστη οδό, η ευσέβεια θα τους γίνει ένα είδος συνήθειας και φύσεως.

Ήταν οι ξακουσμένοι «βικογιατροί» του Ζαγορίου, περιπλανώμενοι πρακτικοί θεραπευτές, οι οποίοι, από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα, γιάτρευαν ανθρώπους και ζώα, χρησιμοποιώντας τα φαρμακευτικά είδη και βότανα του φαραγγιού του Βίκου.

Να κυνηγάς πολύ την «ευχή», σαν αυτούς που ψάχνουν να βρουν ένα μαργαριτάρι. Χωρίς «ευχή», δεν έχει Χριστό στην καρδιά. Αυτή θα σε μάθει να αγαπάς το Χριστό.

Γερόντισσα Μακρίνα , Ι. Μ. Παναγίας  Οδηγήτριας Πορταριάς

Η «Φλόγα του Πόντου» σήμερα στις 11:00 θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης και στις 17:30 θα μπαίνει στη Θεσσαλονίκη από την οδό Μοναστηρίου!

Κυριακή, 19 Μάιος 2019 08:36

Ζωή πατίνι, αλλά με κανόνες

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση των πατινιών στην Αθήνα έπιασε την πολιτεία, ως συνήθως, απροετοίμαστη. Κανένα θεσμικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Καθώς, όμως, το ηλεκτροκίνητο πατίνι μπορεί να αποδειχθεί ένα θαυμάσιο μέσο μεταφοράς για μικρές μετακινήσεις μέσα στην πόλη (και όχι μόνο για τους τουρίστες), πρέπει να δούμε πού και πώς το θέλουμε.

Οι δίαιτες που αποκλείουν συγκεκριμένες τροφές και ομάδες τροφών είναι δύσκολο να υιοθετηθούν, ειδικά όταν δεν είναι σαφή τα όρια ανάμεσα σε όσα μπορεί και δεν μπορεί να φάει κανείς.

Πρόκειται για την τελευταία δράση, πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων σήμερα, 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

O Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε κοινή παραγωγή S-500 με την Ρωσία, μετά την αγορά των S-400

Το να σιωπάς είναι αποτέλεσμα και καρπός βασιλικής και ευγενικής παιδείας. Αυτός που έμαθε να σιωπά, έμαθε και να μιλά. Γιατί η σιωπή είναι προϊόν σύνεσης όχι μικρότερης από το να μιλά κανείς συνετά. Έτσι αυτός που δεν ξέρει να σιωπά, ούτε να συζητά μπορεί.

Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως

Σελίδα 1 από 4388